Älski

Tänkt bere berätt att jag har världens bästa älskling.

101130

Hej!

Hade skolan 10-14 idag, men eftersom vi var i köket gick tiden ganska snabbt iallafall. Vi fixade till renmousse på svartbröd, inbakad pestolax med rotsaker, och pistaschglass till efterrätt. Supergott var allting och det är så roligt när vi bara är 5 personer så man får göra lite mer själv :) När jag gick hem var jag så mätt så det kändes som om jag skulle rulla hem ungefär. Men klaga ska jag inte, fick ju gratis mat idag! Värst är ju bara att jag har nästan en hel paj i kylskåpet och jag åker hem på torsda.. Antar jag måste frysa in den då bara.
Ett litet missöde hände ju ikväll också. Skulle lägga mig på soffon och vila en stund före jag började läsa på tent, då var klockan ungefär 17. När jag vaknade var den 20! Shit alltså! Dit for den här kvällen med andra ord.. Tänkte jag skull satsa mer på hemtent ikväll och läsa lite mer på tenten imorgon då, men det blir väl att ta den på omtent med tanke på hur mycket annat vi har att fixa och lämna in just nu..
Nu ska jag sluta skriva så otroligt tråkiga saker och istället skriva på hemtenten då..

Take me back!



Lindsi

101129

Hej!

Tänkte bara säga att jag lever fastän jag inte hunnit skriva något idag. Ha varit i skolan 9-16 och fixat med skoljobb och tittat film sedan dess. Har snart ett av de längsta skoljobben vi gjort klart. En så otroligt skön känsla!

Nu ska jag fixa lite till förrän jag går och lägger mig. Insåg att det är onödigt att jag laddar upp bilder från Milano här eftersom de som läser min blogg antagligen har mig på facebook också där alla bilder redan finns. Eller jaa, alla bilder som är tillräckligt anständiga för att visas vill säga ;)


Lindsi

101128

Tuudiluudi!

Hela historien och bilderna från Milano kommer upp imorgon för nu tänker jag njuta av att ha en varm lägenhet, en handduk att torka mig med, och sköna nya tofflor på fötterna! Unnade mig själv en liten lillajul klapp från en liten mysig affär i Milano :)



Nu Cougar town och dadlar :)


Lindsi



No shit!

Jag gillar att sitta på facebook och leka med spåkulan ibland. Oftast har den skumma saker att säga, men idag hade den faktist rätt!




Ursäkta den enorma bilden, men annars syns ju inte texten.. Nu ska jag spela lite sims i brist på annat, och sen sticker jag ner till hamnen och åker iväg mot Milano! :)

Vi hörs på söndag!


Lindsi

101125

Som de flesta säkert redan vet åker jag till Milano idag med fem av mina kära klasskompisar. Gissar att de flesta inte är så intresserade hur vårat res schema ser ut, men iallafall mamma vill väl veta? :)

Vi åker med Rosella kl.16 idag till Kapellskär och tar ju självklart bussen därifrån in till Stockholm. Vidare därifrån tar vi flygbussen som vi redan har bokad till Skavsta flygplats. Där var det meningen att vi skulle sova i terminalen men efter mycket om och men tar vi in på hotellet precis bredvid. Inte så illa med sängplats och en riktig frukost för 23€ eller hur? :)
Imorgon flyger vi till Milano 9.40 tror jag? Bra att inte ha koll på det, men jag litar på Mike som har gjort bokningen :) Hela fredagen och lördagen njuter vi förhoppningsvis av vår lilla semester, och tidit på söndag morgon åker vi ut ti Bergamo och flyger hem igen. Sedan blir det samma resa som dit hem, buss, en till buss, båt, och så är vi i Mariehamn någongång runt kl.18 på söndag kväll :)


Önska oss lycka till och håll tummarna att vi varken blir rånade eller går vilse :)



Lindsi

101124

Oj oj.. För mycket att skriva om, för litet tid. Gårdagen gick utan större problem och händelser, och jag fick lägenheten färdigt julstädad. Har nu fram ljusstaken i fönstret, farmors gran på golvet och Ikea-stjärnan på väggen. Däremot väntar jag med att tända allting tills på söndag när vi kommer hem. Fick även en liten lillajulklapp på posten idag och jag gör mitt bästa för att hålla mig från att öppna den. Tänkte jag skulle spara allt sånt roligt så jag har något att se fram emot..
Nu har jag just packar väskan färdit och tror inte det kommer bli något större problem att få allt att rymmas. Har alla kläder nerpackade redan och väskan är bara halvfull. Fattas väl bara kamera, telefonladdare och något att läsa då..

Nu tänker jag sluta skriva för stunden och spela lite sims 3 istället :) Senare kanske jag drar till skÅHla ett varv och ser vad som händer där. Om snöstormen lugnar ner sig alltså..


Lindsi

Halo


Update

Nu har jag städat klart för idag, hunnit skriva de 2 skoljobben som ska vara klara imorgon, och skrivit en hel del till på det som egentligen skulle vara klart idag.. Men kanske jag hinner imorgon! Har hunnit otroligt mycket ikväll måste jag säga och jag tänkte ännu hinna ladda upp bilderna från idag. Men tyvärr hittar jag inte kabeln som behöv för att flytta över dom från telefon. Ännu en orsak till att jag vill ha en ny telefon.. Nåjaa jag tog några från Crippes facebook istället så ni nu får någonting att titta på :)


Den gröna Boston cooler var en av de godaste drinkarna jag smakat någongång.
+ i kanten till Emmi som gjorde den ;)



Champagne cocktail med en sockerbit i angostura på botten :)




Vilda elever leker med sprit. Stackars lärare Ari..




Nu blir det en dusch, te och lite blogg-läsande och sedan bär det i sängen. Tänkte sova ut riktigt imorgon när vi börjar först 12.10.

Lindsi

101122

Hej och förlåt!

Har har fullt upp och ingen speciell ork att blogga de senaste dagarna. Men iallafall så gick jobbet helt bra och fick reda på att jag får lönen på fredag när vi åker till Milano. Passar mig riktigt bra måste jag säga! När jag kom av båten i lördags var jag helt slut, men fick iallafall sällskap nästan genast jag kom hem. Söndagen gick i lugnhetens och pluggandets tecken. Drog mig till biblioteket och lånade lite böcker och skrev skoljobb med andra ord.. Och nu idag har jag bara varit i skolan och blandat lite drinkar och haft engelska.
När jag kom hem insåg jag hur otroligt ostädar man kan ha det i en liten lägenhet. Så nu har jag startat en tvättmaskin och skall diska, plocka undan, tvätta lakan, och skriva skoljobb. Tänkte att jag måste spara att torka damm och dummsuga och sådant där skit till imorgon. Har ju trots allt 4 skoljobb som ska vara klara den här veckan. 1 idag, 2 imorgon och det sista någon gång under veckans gång. Oh.My.God..
Bäst att börja genast då! Lägger upp lite bilder från idag på barlektionen och kanske någon halvtaskig film senare, om jag får dom flyttade till datorn vill säga..


Lindsi

101117

Hej!

Dagens skoldag på 8 timmar är nu över och nu är det lite chill som gäller. Sedan bär det av in till stan med Jossan och ikväll blir det att åka till Mike, skÅHla och kanske Dinos senare en stund. Who knows! Imorgon blir det skolan 10-14 och sedan dags att skriva lite skolarbeten. För på fredag och lördag ska jag ju på jobb till Rosella igen.. Söndag mera skolarbeten och tentläsning. Måndag-torsdag skola och på torsdags kvällen åker vi iväg över till Sverige för att ta planet till Milano :) Känner på mig att det kommer att bli en rolig resa! Men vad kan man förvänta sig när man åker med så trevliga typer!


Lindsi

Ja je kär!


101116

Heluu!

Idag skulle jag ju till skolan för att fixa med lite skoljobb redan kl.10, men jag vaknade först 9.50 så det var lite omöjligt.. Däremot tog jag mig till skolan till 10.30 och fick en del fixat och planerat. Fick ju till och med 5 timmar bortslösade på ingenting. När vi äntligen beslutade oss för att gå hem gick jag till biblioteket, handlade lite och sedan och snokade i affärer med Josefin. Kom hem med en efterlängtad ordentlig tesil för 3,50€, och ett nagellack för 2,75€. Beslutade mig för att ha chillkväll så ett nytt nagellack kändes behövligt att leka med när jag tittar filmen jag lånade från biblioteket :)

Nu har jag redan hunnit fixa en presentation på engelska tills nästa vecka. Eller jaa, riktigt klar är den ju inte. Skulle verkligen behöva få powerpoint och word att fungera.. Så den får jag fixa helt klar imorgon i skolan när vi slutar.
Nu ska jag dra mig iväg till butiken och köpa shampoo.


Söt tesil :)



Lindsi

Vaken 27 timmar i sträck

Hej!

Har inte riktigt haft tid eller ork till att blogga sedan i lördags. Som sagt hade vi ju en liten tjejmiddag som sluta med att jag, Pia och Monica satt och pratade om intressanta djupa samtalsämnen. Givetvis blev det ju inte att ta sig i säng före kl.7 på morgonen, så riktigt pigg var man ju inte när man vaknade mitt på dagen.. Och straffet kom ju senare på kvällen när jag inte kunde somna. Så hela förra natten låg jag och tittade på film, läste alla möjliga konstiga nyheter och löste korsord. Pallrade mig i duschen när klockan närmade sig 6 och tog mig iväg till skolan till kl.8.
Idag hade vi ju vår första barlektion sedan förra vintern, och OJ vad roligt vi kan ha! Så skönt när vi nu är indelade i två grupper när vi har valt gastronomi eller hotell. Riktigt nice att få fokusera endast på sådant jag är intresserad av. Iallafall så blandade vi lite drinkar och plötsligt var klockan 11.30 och vi åt lunch. Började äntligen känna hur ögonen inte ville hållas öppna, så efter en trevlig lektion 'Gäster och värdskap' gick jag hem och sov 1½ timme. Efteråt kom Mike, Monica, Tina, Emmi och Josefin hit och åt lite sallad med mig och senare när Tina och Emmi hade åkt hem bakade vi pepparkakor :) Tror att jag kanske inte vågar visa bilderna från det eftersom alla inte är så barnvänliga.. Heh.. Så det kan gå när man umgås med trevligt folk!

Nu ska jag iallafall försökaga och tvätta mig ur ansiktet och börja knyta mig för dagen. Imorgon har jag frivillig föreläsning 8-10 och efteråt ska jag och Krippe boka flyget till England färdigt till våren.


Förresten mami, jag ska på jobb fredag-lördag igen. Så att du vet :)




Lindsi

101115

Skola 8-16!

Lindsi

Last night

 

Lindsi


Favoritsängen

Nu ha ja bädda favoritsängen, fö ja kan tydligen itt somen nain aninstans.. Wish me luck ti somen shenn.

Å J, ring å väck me kl.12..


Lindsi

Saknar dej Gösta

Hej hej hemskt mycke hej Emmi här hej! (hälsningar åt Josefin, ja vet att du läser å vi saknar dej)

Idag ha ja chilla med världens bästa närpes Linnéa o världens bästa Monica.. :) senare så kom Pia å Tina å vi åt en mysi middag å drack gott vin.. Nu spelar vi lite klöver8 å talar skit! Life is good! Saknar dej Jossan!

Här ser ni nakna kocken a'la Närpes (wannabe Jamie Oliver ;) )

 

Fortsättning följer imoron av mäster bloggaren Linnéa!

PS. Hälsningar åt Linnéas mamma Elinor och världens bästa å saknade Josefin!

Puss & Kram

- Mumin

 


HAHAHHAHA

 

Hahahaahahaha! Ja kan itt slut skratt åt hisin filmin! :D


101113

Hej hej världen!

Överväger att sminka mig idag. Snart en vecka sedan senast..



Det är konstigt hur bra jag mår av att ha människor omkring mig. Har varit sådär lite nere å tvär senaste dagarna när jag inte umgåts med någon speciellt mycket utan fokuserat på skoljobbet. Igår kväll skickade jag in hemtenten och idag är Emmi på väg hitåt för att planera lite skoljobb och sedan ikväll blir det väl att åka ut på något skojj. Var på tal om någon middag och vinkväll? Vi får se!
Nu ska jag städa hamsterburin och invänta Emmi!

Lindsi

Saknad och sims

DONE! Åååh va skönt att kunna säga att jag har hemtenten klar och inskickad. Nu ska jag bara sitta och spela lite sims eller kolla någon film för att glömma att jag saknar älski.

Lindsi

Almost there

Sådär ja! Nu har jag hemtenten nääästan klar. Därför tar jag en liten paus nu förrän jag fixar allting klart. En liten tidig belöning kan man säga :) Efteråt ska jag se en film klart och kanske ta en tidig natt igen? Who knows!


Lindsi

Update

Har fortfarande inte fått något vettigt uträttat idag. Har skrivit lite på hemtenten men har fortfarande kvar av den. Skriver så fingrarna blöder i flera sidor, men kommer tydligen inte framåt ändå. Tror jag ska ta en liten paus och göra livsviktiga saker som att hämta posten och dricka saft :) Senare när jag har hemtenten klar känner jag verkligen att jag måste hitta på något. Kan inte sitta här längre.


Lindsi

101112

Hejhopp!

Vågar inte rektit erkänna vilken tid jag vaknade idag, men jag kan säga att jag fick sova i 13 timmar iallafall :D Så än idag har inte riktigt mycket blivit uträttat. Har bara hunnit duscha och håller på med lite mat medan jag ska försöka skriva lite hemtent. Sedan har jag nästan alla skoljobb klara! Tills vi får mera alltså.. I hälgen har jag inte så mycket planerat. Emmi kommer hit imorgon så ska vi fixa ett skoljobb och på kvällen har jag ingen aning vad som händer. Vet iallafall att det blir en lugn helg :) Överväger att ga till biblioteket och låna någon film att se ikväll och göra lite morotschips att äta till. Lite nyttig kan man ju försöka vara iallafall.. Äh vi får se! I'll keep you updated!


Lindsi

Gonatt!

Nu ska jag faktist vara riktigt tråkig och gå och lägga mig redan. Steg ju upp kl.6 imorse efter 7 timmars sömn.. Har redan fått 2 samtal om jag skall komma och spela lite klöver 8 ikväll, men jag är alltför trött.

Gonatt världen!


Lindsi

Lindemans Kriek

Nu är jag hemma igen. Presentationen gick väl sådär.. Bra med tanke på hur litet jag hade förberett mig! Efteråt hade vi sensorisk övning med ett äpple. Låter svårare än det var.. Vi förklarade hur ett äpple smakar, luktar, känns och ser ut. Väldigt skoj! Och efter det hade vi öl-lära eller vad man skall kalla det. Smakade på lite olika ölsorter(rättare sagt 8 st.) och lärde oss om hur man tillverkar olika sorter. Godast var väl Lindemans Kriek från Belgien, som är gjord med körsbär. Finns även att hitta här: http://alko.fi/tuotteet/sw/798773.
Nu har jag bara hunnit hem egentligen och satt mig till ro. Tänkte jag skulle städa ur ugnen idag eftersom den luktar lite konstigt från att jag senast tvättade den.. Lyckat! Sen blir det väl hemtent för hela slanten och en film som jag lånade från biblioteket idag.

Lindsi

101111

Tänk så mycket ett litet samtal kan göra för humöret. Eller rättare sagt 2 samtal.. Sitter och pimplar te nu och skall snart bege mig till skolan för att leka lite med powerpoint och hålla en presentation. Om vad då? Jo nötter! Känns ju väldigt givande.

Ha en bra dag allihopa så hörs vi senare! :)


Lindsi

Gonatt

Allting känns piss idag, å ja kändär hur tåran brändär bak ögonlåtchen. Bäst ti buri ta natten så e buri känns betär naongang. Skolan kl.8-13.50 imrn!

Lindsi

Utan smör

Surskorpor å mjölk ti middag. Så sur e ja idag.

101110

Heijj!

Har en lite sämre dag idag. Började med att jag försov mig med en hel timme och sket därför i att gå till skolan för att ha lektion i 15 minuter. Har istället skrivit hemtent och tvättat en maskin. Trodde även att jag skulle få min lön idag, men tydligen inte då! Morr.. Näe nu ska jag hitta på något annat innan jag får något raseriutbrott!


Lindsi

Sönderpysslad

Nu har jag det färdigtpysslat för ikväll. Har inte allt riktigt klart ännu, men imorgon! Så inom en snar framtid kan några lyckliga själar förvänta sig litet brev på posten ;)

Nu ska jag spela lite sims och sedan tar ja väl en tidig natt. Skola 9.50-11.30 och 14.30-16.10 imorgon.


Lindsi

Ruupy på rinken

Man kan ha sjukt roligt med en halsduk, en pv, och en rink!

 

Lindsi


Julpyssel!

Igår före jag gick och sova skrev jag om vilket väder vi skulle ha här idag. Till min stora förvåning var det riktigt fint när jag vaknade. Tort och fint ute och sådär lite höstigt i luften. Nu kl.15 när jag gick på kaffe in till stan blåste det så jag inte såg vart jag gick, jag kunde inte andas, och det snöade. Nu, sex timmar sedan jag vaknade och tyckte det var så fint ute såg det ut såhär på Mariegatan och samma storm var det.



Därför gick jag till bokhandeln och köpte mina pysseltillbehör, in till minimarket och köpte pepparkakor, och glöggen står färdigt i skåpet. Så här kommer min kväll att se ut:

 

Dessutom var jag ju till biblioteket igår och lånade en bok till skolan och snubblade över några filmer. Så åtminstone den här skall jag se ikväll.

 

 

Ha en skön kväll ni också, för det kommer åtminstone jag att ha! :)

 

 

Lindsi





Later

Change of plans! Ska dra in till stan med brudarna nu, och sedan och jävlas lite med Mike som är på jobb på alko.

Later!
Lindsi

Åland -05 eller -06

På hjälpledar weekend till Åland 2005 eller 2006. Konstigt vilken krapulahumor man kan ha ibland..

 

Lindsi


101109

Hej hej alla barn!

Idag skulle jag till skolan 12.10, men tydligen så är vi helt lediga idag. Hade tänkt göra lite pyssel som är hemligt tills vidare, men känner verkligen inte för att gå ut i stormen och köpa material. Kanske sparar det till imorgon när jag är på väg från skolan..
Hittills idag har jag hunnit tvätta en tröjja och duscha. Skulle starta en till tvättmaskin nu efter, men då hade någon luring varit och startat en tvättmaskin medan jag duschade. För de som inte vet så bor jag i ett så litet hus att vi inte bokar tvättider utan vi tvättar bara när det är ledigt helt enkelt. Ibland straffar det sig tyvärr..
Nu sitter jag och dricker te och läser Hobby halls jultidning. Kliar lite i fingrarna erkänner jag och jag skulle gärna börja julpynta. Men november kanske är lite för tidigt ännu.. Tror jag sparar det till precis före jag ska till Milano, så får jag komma hem till ett julpyntat hem :)
Förresten blev jag kallad globetrotter i helgen. Först då förstod jag att jag verkligen håller på att lyckas bli det jag vill. Jag älskar att resa, men har aldrig riktigt haft råd och varit tillräckligt gammal för att åka själv. Nu skall jag plötsligt till Milano 26-28.11, Norge 28.12-2.1, och sen drar jag till England 8.1 och stannar där i fem månader! Äntligen lever jag livet som jag vill! Fast egentligen skulle ju J vara med på allting för att det skulle vara perfekt, men vad kan man göra. Får ju iallafall tillbringa nyåret i Norge med älskling :)

Milano, Norge, Hatfield Oak hotel



Nu ska jag fortsätta drömma vidare om julen och dricka upp mitt te.


Lindsi

Väder



Skulle just kolla vädret så jag vet vad som väntar mig imorgon. Till min fasa möter jag dessa gråa moln! Mindre trevligt väder resten av veckan alltså..


Lindsi

Hebre å Lådon

 

Ja saknar de Öilan. Lov att vi har in Öil å Roon dag uvi jullove?

 


101108

Hej!

Nu har jag varit sämst på att uppdatera igen, men så blir det när jag är till Närpes. Helgen var hur som helst helt otroligt härlig! Det är konstigt hur bra vissa människor kan få en att må.. Gick i ett glädjerus och bara "fjållade" på från att jag for härifrån tills söndagen. Jag verkligen hatar känslan av att lämna allting och åka tillbaka. Visst trivs jag bra här på Åland, men det är ingenting när jag inte har mina nära och kära här. Ska jag vara ärlig kom det några tårar i farstun när jag tog mina saker och skulle åka från kalax ännu en gång. Däremot tror jag inte J märkte det men nu vet du! :P
Något annat jag har lärt mig den här helgen är hur otroligt bra vissa människor känner mig. Har haft en del djupa samtal och vissa känner mig bättre än jag känner mig själv! Härligt att vara omgiven av såna fina personer..♥
Idag har jag bara hunnit vara i skolan och haft 1 lektion samt skrivit en tent på engelska. Gick otroligt bra med tanke på att jag knappt hade läst någonting! Nöjd får jag verkligen vara.
Måste slänga in ett GRATTIS till min lilla Kira som blev hela 1 år i fredags. Tiden går fort :)

Mini-Kira i våras :)



Nu skall jag sluta yra och prova lite nytt te, äta någon surskorpa, spela sims, och ta mig en funderar över varför jag är så otroligt sjuk i magen.


Lindsi

Mot Närpes!

Färdigpackat och städat! Nu drar jag på mig jackan och sticker iväg in till stan. Skall handla lite vatten, och kanske någon billig tidning att läsa på båten..




Lindsi

101105

Heluu!

Förlåt för den superdåliga uppdateringen! Men vad gör man när man inte har internet? :) Åkte ju på jobb i tisdags till Rosella och kom hem sent igår kväll. Jaa vad kan jag säga? Ja har haft lika kul som vanligt även om nacke, rygg och fötter värker, samt att ett och annat blåmärke har uppstått. Tisdagen spenderades i cafeterian(med ett litet inhopp till buffén) kl.12-22.30, onsdagen cafeterian igen(denna gång med ett litet inhopp i street café) kl.11.30-22.30, och torsdagen i den gamla hederliga buffén. Om nu någon var intresserad..

Hittills på min halvlediga dag har jag hunnit packa det mesta klart, duscha och dricker som bäst en tekopp. Lite facebook nudå och sen packar jag ihop Lipton och går till viking line kontoret och möter upp gudmor och gudfar!
Vi ses ikväll Närpes! ;)


Min resekamrat!

 

Denna varelse skall jag hälsa på :)



Lindsi

Coconut


Busy bee



Nu på sista tiden har jag varit mer upptagen än förut, men det trivs jag med. Hinner inte sitta och ha tråkigt och hinner inte heller tänka lika mycket på hur mycket man saknar alla hemma.
Idag gick jag ju som sagt till skolan kring 11.30 med Emmi och förberedde oss för det muntliga provet i redovisning. När vi kom till skolan kände jag mig fit for fight, men fick veta att vi skulle börja först 14.30. Skojj att vara i skolan 1½ timme för tidigt! Tiden fick vi att gå iallafall och provet gick långt över förväntningarna.
Nu sedan jag kom hem ca.16 har jag städat och börjat fundera på packningen. Måste packa två väskor än ikväll, eftersom jag skall och jobba tisdag-torsdag på Rosella, och på fredag åker jag hem till Närpes. Missar ju några lektioner i skolan eftersom jag åker och jobbar, men det gör nog inget. Tar med lite skoljobb istället så har jag att göra på min lediga tid ombord :) Dessutom behövs ju varje slant nu inför Milanoresan om 3½ vecka!
Nu ska jag läsa lite bloggar, chatta lite med lilla mamma, och sen kommer gänget hit och spelar lite kort ikväll igen!


Lindsi

101101

1 november!

Emmi e på väg hit nu så ska vi ga ti skolan å ha muntli tent. Tycker annors att he je en idiotisk uppfinning! E annors lite stressa så hitche inlägge fieg var åp närpes!


Lindsi

RSS 2.0