My baby

£10 älskling
Min älskling som jag fyndat för £10. Inte illa med tanke på att den kostat 84€ före. Jaa euro. Varför prislappen hade först euro och sedan pund är ju en annan sak..
Lite svårt att få bra bilder på den eftersom jag dels var för lat för att anstränga mig riktigt, dels för att jag inte har världens bästa kamera. Klänningen är även ganska svår att förklara, men det är iallafall snörning på båda sidorna nerifrån och upp, och högst upp är det då 2 rosetter under armarna. Ganska speciellt tycker jag. Får se bara när jag får användning för den..
Lindsi

The boys are back in town!

Morning!
Hittills idag har inga stora saker hänt. Har endast hunnit vakna upp och ta mig en dusch, samt gå ner till köket på en tekopp och bråka med pojkarna som är tillbaka på jobb efter hälgen. Så otroligt skojj att se dem igen!
Vet fortfarande inte vad jag ska göra idag, men ska börja med att ta en promenad in till "centrum" iallafall. Om jag plötsligt kommer på att jag ska åka någonstans går jag väl bara vidare till tågstationen då. Inget mer med det!

Lindsi

Cambridge?

Promenaden var verkligen vad jag behövde för att komma ur min lilla humör-svacka jag hade tidigare idag. Hitta en passlig rutt som tog lite mer än 1 timme att gå i rask takt, så nu har jag någonting att sysselsätta mig med i fortsättningen. Kvällens arbetspass gick mycket bra med tanke på att jag var helt själv i restaurangen. Jag insåg att det inte precis hjälper att vara nervös, så jag tog mitt förnuft till fånga och jobbade som aldrig förr. Tydligen lönade det sig att ha flinet och charmen på eftersom jag tjänade £19 vilket då är ca.22€. Inte illa skulle jag säga.
Morgondagen har jag ju ledig som sagt och som planerna ser ut nu tänker jag ta tåget till Cambridge för att undersöka den staden lite. Men hur det blir med det får vi se. Är det dåligt väder imorgon och jag känner för en sovmorgon blir det det istället. Kan ju alltid ägna dagen åt att motionera nu när jag hittat så många mysiga småvägar.
Nu ska jag gå och lägga mig eftersom huvudet inte verkar följa med riktigt längre ikväll..

Lindsi

Promenad

Tankspridd som jag är så glömde jag väl bort att nämna att jag köpte nya träningsdojjor i London. Inga high quality så alltså, eftersom planen var att slänga dom när jag flyttar hem igen. Orkar inte ta någon vettigare bild nu heller, så här har ni dom!
Nu drar vi 4 ut på promenad tillsammans. Jag, mina nya dojjor, nya byxor och ipoden då alltså..
Lindsi

Got my badge today

Det låter lite mer fancy än vad det är. Till på köpet när de har skrivit ut work placement.
Hmh...
Lindsi

Har fått pippi på pippisar

Typ världens snyggaste ring. £2!

Yes!

Guess what i've got?

London here i come!

Nu drar jag iväg till tågstationen! Vi hörs ikväll!
Lindsi

London imorgon

Sitter och dricker en ginger beer och bara njuter efter en dusch. Imorgon är jag nämligen ledig och tänkte åka in till London igen och leka turist. Bland annat Camden market, Trafalgar square, och Oxford street för att försöka hitta tröjjan från New Look. Det blir väckning kl.8 och avfärd mot tågstationen kl.9, hade jag tänkt iallafall. Hur det blir får vi ju se. Har ju hela dagen på mig så ingen panik! :) Tänker bara strosa runt för mig själv och njuta. Lördag och söndag jobbar jag igen och så är jag ledig på måndag. Får se vad jag hittar på då. Möjligtvis en promenad till Hatfield House om de har öppet.
Lindsi

Gorgeous

Något jag ännu inte riktigt vant mig med är hur vänliga, öppna och ärliga alla är här. De drar sig inte för att ge komplimanger och kalla varandra för fina saker. Jag blir fortfarane lika förvånad någon hälsar med att säga "Hello babygirl! How are you?". Hur ofta frågar man egentligen varandra hur det är när man hälsar hemma? Inte ofta skulle jag säga.. Jag har även hittills fått höra att jag är gorgeous, beautiful och absolutely stunning. Inte illa att få höra det alla dagar precis! En annan kommentar som jag aldrig förr fått höra är att jag är väldigt väldigt annorlunda, men på ett väldigt bra sätt. Tack antar jag? :)
Sedan att de säger sorry och excuse me i ungefär varenda mening är ju inte heller mig emot. Det är ganska mysigt att känna sig så hemma, uppskattad och omtyckt faktist.
Nu sitter jag bara och väntar att jag ska få gå på jobb någon gång. Tyvärr är vi bara 2 ikväll då en av mina partners in crime är ledig.. Men vad gör nu det! Alltid trevligt att att få vara lite på tu man hand också :)
Min definition av gorgeous. Helt oredigerad bild från villan hösten 2008
Lindsi

Paket och Londonresor

Good morning!
Middagen igår var riktigt passlig, och även frukosten idag! Så där passligt mycket att göra hela tiden med någon liten paus så man hann ta sig någon tekopp. Eller ja i mitt fall varmt vatten och mjölk. Min mage verkar tyvärr inte tycka om det te som de har här. När vi höll på att göra klart till lunchen ringde telefon i köket och de ville att jag skulle komma till reception. Min första tanke var att jag hade gjort något misstag med någon räkning på middagen igår, men de hade bara ett paket som mamma hade skickat åt mig! De tvingade mig att öppna det genast med hoppet om att jag hade fått choklad. Så nu vet du vad du ska skicka nästa gång mamma! ;) Fick iallafall 2 böcker, en korsordstidning, och en sudokutidning. Tack!
Idag ser det ut att vara lite bättre väder, så jag satte igång en tvättmaskin genast jag slutade så jag hinner ut på promenad så fort som möjligt. Tänkte undersöka South Hatfield lite närmare och kanske hitta någon mysig park här i närheten. Idag får vi ju även schemat för en vecka framåt så jag hoppas på en ledig dag imorgon så jag kan åka in till London och turista lite. Gissar att det kommer att bli många resor dit de kommande 5 månaderna..
Bilden har absolut inget att göra med inlägget, men jag fick så många fina flashbacks av den.
På kryssning 2007 tror jag?
Lindsi

Mat

Tänkte bara berätta att jag sitter och äter knäckebröd. Varför? För att vi nu för andra kvällen i rad inte hunnit med någon middag. Vilket i sin tur betyder att jag på 2½ dygn ätit 1 mål varm mat. Inte bra, inte bra.. Kanske skulle be om att få en mikro på rummet. Eller åtminstone ett kylskåp så ja kan ha någon form av föda här..


Lindsi

Sömn

Efter senaste inlägget lade jag mig i sängen och tänkte vila en liten stund. Plötsligt var klockan 17 och hela dagen har gått åt till att sova! Känns ju så förbaskat fel, men ändå så rätt. Man får ju inte precis mycket sömn när man slutar 22.30 på kvällen och inte kan varva ner och somna förrän ca 23.30 och måste stiga upp kl.6 igen. Åtminstone jag klarar mig inte på så lite sömn.
Nu ska jag slänga på mig jobbkläderna och dra ner på sista skiftet. Hoppas på lika mycket ös som igår så går tiden fort. Hade nämligen hand om både room service och halva restaurangen på egen hand igår! :)

Lilla mini Kira julen 2009. Oj vad jag saknar min lilla sötnos..



Lindsi

Kläder

 

Regner började ösa ner, så idag glider ja bara runt här på hotellet i myskläder och gör absolut inget alls.
(Har ni någon aning hur svårt det är att ta sådana här bilder?)

Lindsi

Linny VS Lindsi

Godagens! Nu är dagens första skifte över igen då och jag har tagit mig en dusch i väntan på lunchen. Planerna för dagen är fortfarande relativt öppna, men en promenad och lite tvätt ska ja väl hinna med. Tyvärr än inte vädret det bästa så vi får se vad annat jag hittar på.

Hittade en bild på tavlan i köket i morse. Tydligen tyckte någon att det var skojj att kalla mig Crabtree.. Där ser ni även vad de kallar mig här eftersom de inte riktigt kan uttala Linnéa.

 

Linny

No that didn't feel right..

Lindsi


Jogging

Idag efter frukostskiftet lade jag mig i sängen och tänkte jag skulle sova några minuter för att ta igen mig från kvällen före. Vi hade nämligen ett gäng på 9 personer som satt kvar långt efter stängning och jag hamnade att jobba övertid. Vilket i sin tur betydde att innan jag hade duschat och kommit mig i säng var klockan närmare midnatt. Iallafall blev min tupplur på några minuter 2 timmar på något sätt.. Men det gjorde väl inte så mycket eftersom jag vaknade totalt utvilad för första gången på länge, och jag är ju ändå ledig till kl 18.30.
När jag hade vaknat satt jag här och tog det lugnt en stund innan jag bestämde mig för att gå till gallerian. Det finns ju tyvärr inte så mycket annat att göra här i Hatfield så det fick det bli! Jag gick och tänkte att jag bara skulle se om de hade några bra joggingbyxor och inte köpa något annat. Ja.. Det gick ju som det gick! Men jag kom ju iallafall inte hem med något onödigt.


Två mysiga blusar i lite lös modell. Kanske inte såå nödvändigt. Men de var ju så söta och kostade bara £2,99

 

 

En ny stor mjuk halsduk till min nya jacka eftersom min svarta har försvunnit spårlöst.

 

Byxorna har jag inga bilder på eftersom det inte kändes nödvändigt att ta bilder av ett par svarta puma joggingbyxor.. Om det nu nödvändigtvis är någon som vill se måste jag väl ta en bild senare.

 

Nu tänkte jag sitta här och chilla tills jag äntligen får gå på jobb. Är så skojj när jag jobbar me båda favoritkollegorna ikväll :)

 

 

Lindsi


New Look

£14,99 från New Look. Ska definitivt få komma med hem vid nästa London resa!

 

Lindsi


Skoan

Jag tänkte visa upp mina underbara skor och leggings. Men eftersom min kamera har beslutat för att använda upp batterierna ovanligt fort får webkameran duga. Och det är svårare än man skulle tro! Iallafall är det skor i mocka med päls innuti och en kant nervikt uppe. Och leggingsen är helt vanliga svarta med en bit läder över knäna. Sköönt.. Nu ska jag käka vindruvor och planera min nästa resa till London som borde äga rum någon gång i hälgen beroende på hur jag får ledigt.

 

Lindsi


Ja älskar de

 

Idag(24.1) fyller världens bästa älskling 24 år! Hoppas du får in jättebra dag fast ja itt je tenn fö ti fir an mede.. Presentin kommer på postin i februari :)

 

Grattis älskling!

 

 

Puppadooson


Sömnig

Tjenaa! Dagen har gått i jobbets och sömnens tecken kan man säga. Jobbade från 7-15, eller jaa egentligen jobbade jag 7-12 och efter det satt jag mest och diskuterade med min kollega Steve. Det är trevligt att äntligen börja lära känna någon lite bättre! Speciellt när det är en så intressant personlighet.. När jag äntligen fick gå från jobbet satt jag här i någon timme och uppdaterade mig om vad som hänt i världen, och lade mig efteråt på sängen för att läsa en bok. Började känna mig lite trött och skulle vila ögonen en stund, och hej hopp sa det så ringde telefonen och det var köket som meddelade att maten var klar om 10 minuter. Med ruffsigt hår satte jag mig här och insåg att klockan var 20! Oh my..
Nåjaa kvällens mat var verkligen god! Hemmagjorda hamburgare med helköttsbiff, och SALLAD! OH MY GOD LIKSOM! :D
Nu ska jag bara se ett avsnitt av Joey och efteråt lägger jag mig och läser vidare i min kriminalbok. Får hoppas ögonen sluter sig lika lätt denna gång bara...

Ungefär kvällens middag. Men tänk er mer sallad och tjockare biff innuti hamburgaren och sallad på sidan om istället för potatis. Mmm...

 

 

Lindsi


Bananer och friterade fiskar

Fick ett samtal från köket nyss att middagen var klar. Glad över att få mitt första mål varm mat idag, sprang jag ner till köket. Väl där insåg jag att det blev fish and chips och svängde lika fort på klacken igen.

Dagens middag. 330 ml banana milkshake.


Oxford filmen

Dagen i oxford sammanfattad i en film. Orkar inte skriva alla detaljer om resan men allting gick bra. Jag tog mig ända fram trots tågbyten och tunnelbanor som var avstängda. Mr.Tuominen kom och mötte upp mig vid tågstationen och dagen spenderades med att turista. Oxford castle/prison, science museum, sheldonian theatre, gourmet burgers, pubben far from the madding crowd, bokshopping, och shopping på sainsburys lite på sniskan. Det är lite om vad vi hann med, och resten får filmen berätta.


 

Lindsi


Deppig

Jag vet att jag har varit värdelös på att uppdatera igen. Men jag känner att jag inte har någon ork till det längre. Så borde det väl inte vara när jag nyss flyttat till ett nytt land och har saker på gång hela tiden?
Det känns som att jag behöver någon förändring i mitt liv. Allting är uttjatat och det känns som att jag inte kommer någonvart. Jag tittar tillbaka på bilder från sommaren och inser hur mycket lyckligare jag var då. Varför? Vad är skillnaden nu? En sak är iallafall säker. Såhär kan det inte fortsätta!

Next: update om Oxford resan.



Lindsi

Tattoo

Glömde ju att säga att jag fick en tatuering idag av en trevlig arbetskamrat.

Nice.

 

Lindsi


Oxford it is!

Efter mycket om och men fick jag äntligen mitt samtal med min travelbuddy Crippe. Imorgon blir det tidig väckning och sedan bär det av iväg ut på äventyr. Det blir att åka lite längre denna gång, nämligen till Oxford! Många byten hit och dit på vägen dit och hem, men det ska väl inte vara några problem antar jag. Nu blir det en snabb dusch och sedan sängen med en film.

(Läser et hitsche mamm så fieg ja stipendie idag. Å telefon fungerar lite som an vill. Men stjeck e sms om itt e gar ti ring så ringer ja opp så fort som möjligt!)

Lindsi

Död telefon

Screw you Nokia! Nu fungerar varken mitt finska eller engelska simkort. Har ingen täckning med någondera så då måste det väl bero på telefonen då? Har ju haft den i 1½ år men inte borde den väl ge upp redan?!


Nää nu tar ja in tupplur!



Lindsi

Hatfield House and a weekend off

Imorse på frukosten fick jag äntligen se det efterlängtade schemat. Hade ju önskat att jag skulle ha ledigt fredag eller lördag för att kunna åka och umgås med Krippe, och hör och häpna! Jag fick båda dagarna lediga! Underbart. Har ett samtal med Krippe inbokat runt kl 13 idag så då får vi se vilken dag vi ska ut på äventyr. Den andra dagen tänkte jag ta mig en promenad till Hatfield House som ligger ungefär 1 timme härifrån.

Hatfield House

Ser inte så illa ut va? Jag som dessutom är fascinerad av arkitektur tycker förståss det ska bli skitkul att åka hit! Måste väl åka en gång till när det är lite varmare sen så jag får se trädgården riktigt ordentligt.

Nog snackat om det där. Nu tänkte jag torka håret efter duschen och ta en liten mini-nap före lunchen.

 

 

Lindsi


Jobb

Nu sticker jag och min trevliga friss på jobb igen. Sedan blir det sängen och en ny jobbdag kl.6.30 imorgon!

 

 

Lindsi


Promenad

Fick köttbullar och pasta till mat, vilket var helt okej antar jag. Bättre än något friterat iallafall! Nu har jag precis satt in ny musik i min ipod och ska ge mig ut på en promenad. Vart vet jag inte ännu, men med hjälp av google maps ska jag väl hitta något mysigt ställe :)


Lindsi

Städning

Dagens första arbetspass är avklarat, en tvättmaskin startad, och rummet städat. Nu ska jag vänta till nagellacket torkat och gå ner till köket på lunch. Håll tummarna för att jag inte får friterat!


Lindsi

Utsikt å yrning



Påminn me ti alldri spel in min egen röst igen :D Hur kan naar ork lyydes åp me? Å jaa, ja va väl itt så förberädd åp kva ja sku säijj helldär som ni kanske märker :D


Lindsi

Jordgubbar

Humöret blev just lite bättre när jag insåg att jag fortfarande har kvar jordgubbar!


"Nytt" bord

Jaa jag har varit väldigt inaktiv de senaste två dagarna. Mest för att jag varit på lite sämre humör, men även för att jag helt enkelt inte haft lust att blogga särskilt mycket. Inte mycket har hänt.. Det största är väl att jag skaffat klädhängare, och det i sig själv säger väl allt.
Alldeles nyss i brist på annat fixade jag ett databord åt mig. Så nu har jag en egen liten datahörna här på rummet. Synd bara att bordet bara har 3 ben och inte så gärna vill stå. Men vad kan man göra!

Trött och allmänt fittig Lindsi vid "nya" bordet

 

Lindsi


Mango

 

 

Mango och en film på sängen i brist på annat. Ikväll blir det att gå ut på en länk och sedan bara ta det lugnt. Har åtminstone 3 jobbiga jobbdagar framför mig sedan. Wuuuh...


Lindsi

Nya placet


På mammas begäran

£10

 

 

£4

 

£5


Allt från Primark. Å jaa ja väit att itt e je somarin än men on va ju så fiin honde kläninjen :) Je små guldknappar tenn fram vi täijde svarta rändren å. Glömd kanske ti ta kort åv he.


Lindsi

London all by myself

Morgonkaffe vid Big Ben, shopping vid Primark, Marble Arch, tunnelbaneåkningen och mycket mycket mer.

 

 

Lindsi


Saknad

 

Ja saknar er mina småskitar.

 

 


London

Nu har jag ätit middag bestående av cajun chicken pasta, tagit ett bad, och nu ska jag lägga mig på sängen med en underbart god cider(tack för tipset Fia!) och en liten chipspåse. Skall planera morgondagens Londonresa och pricka in lite på kartan vart jag ska gå. Kommer omöjligt att hinna allt jag skulle vilja se, men jag har ju 5 månader på mig att se allt. Så ingen panik! :) Imorgon tror jag det blir lite vårskoshopping, en runda till Primark så inte Ann slår mig gul och blå, och givetvis en liten promenad till Big Ben. Kan inte hålla mig längre från att gå dit!


Lindsi

ASDA

Dagens jobb över, och nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Ska åtminstone börja med att gå till ASDA och köpa makeup remover och arbetsbyxor. Fun..

Håll tummarna för att inte regnet börjar ösa ner!


Lindsi

Kyckling och rösti

Det blev att sova efter förra inlägget. Sov hela 1½ timme faktist! När jag kom på jobb höll de på att fotografera alla maträtter på den nya menyn, så ni kan ju gissa vad jag fick till middag. Och eftersom jag har så otroligt snälla kollegor fick jag välja maträtt först. Baconinlindad kyckling med grönsaksröst och skysås. Ooooh va gott säger jag bara! Börjar bli lite trött på allt friterat och stekt vi får.. Och ikväll blev jag klar med jobbet lite snabbare så jag fick sluta redan 21.30. Nice! Nu blir det att hoppa in i duschen, läsa lite bloggar medan jag tar en kopp te, och sedan blir det sängen.

Imorgon är det jobb 6.30-14.30 som gäller och efteråt tror jag att jag går in till gallerian och kikar lite. På kvällen blev jag bjuden att "go out clubing", men jag tror jag hoppar över det den här gången och tar det lite lugnt här på rummet bara. Tänkte åka in till London på lördagen och söka lite vårskor och turista nämligen.


Lindsi

Gallerian eller sova?

Jahapp här sitter man då än en gång och inte har något att göra. Lite jobbigt att jobba 2 skiften med en 8 timmars paus. Skulle ju vilja åka in till London t.ex. men det hinner jag ju inte riktigt med, och här finns ju ingenting att göra precis. Dessutom är det så kallt ute idag. Nej nu ska jag sluta gnälla!

Fick mitt schema för en vecka framåt idag då och tjaa.. Inte vet jag vad jag ska säga. Imorgon jobb 6.30-14.30, ledig lördag, jobb 7-15 på söndag, ledig måndag, jobb 6.30-10.30 och 18.30-22.30 på tisdag, onsdag och torsdag. Helt okej antar jag.
Nu sitter jag och funderar vad jag ska hitta på nu i 5½ timme tills nästa arbetspass börjar. Kanske jag ska gå till gallerian och kika igen.


Lindsi

Ny header

Jepp nu har jag ny header! Men den är ju förståss bara tillfällig tills jag orkar fixa någon ordentlig. Om jag har så tur att jag är ledi på fredag blir det att åka in till London med Krippe och Lotta, så då kanske jag kan få hjälp att ta någon bra bild av något intressant där jag också är med. Skulle ju vara mysigt..
Kvällens middags servering.. Har varit den bästa hittills! Alldeles för lite kunder, men idag fick jag jobba med en ny kille som faktist lärde mig någonting och försökte berätta hur allt gick till! :) Eftersom han var förr -88 hade vi ju förståss mycket att prata om också, eftersom de andra jag jobbar med är lite äldre.

Provar som bäst en ny cider jag hittade idag när jag var på promenad in till den lokala "butiksgatan". Brothers festival heter den, och jag insåg inte förrän jag kom hem att den innehåller 7%. Och med tanke på att den är 0,5 liter är det väl lite väl mycket ikväll eftersom jag börjar 6.30. Men vi får se! Den är iallafall väldigt god. Det står att den är med päronsmak, men jag skulle säga att den smakar mer äpplen. Särskilt söt är den inte heller vilket är bra eftersom det kan bli lite för sliskigt ibland.

Nej vet ni, nu tänker jag knäppa på ett avsnitt That 70's show och efter det blir det att säga Nighty night!



Lindsi

Mer privat och rökfri

Glömde ju att säga två sådär medelviktiga saker.

1. Idag är det ju 5 dagar sedan jag slutade röka. Har gått bra hittills eftersom jag bubbelvatten och plommon att äta om suget blir för grymt.

2. Jag har öppnat en ny blogg för praktiken så nu får den här bloggen bli lite mer om mig och vad jag gör på fritiden och inte bara om praktiken.



Lindsi

Shoes







Ja tack! Måste verkligen skaffa mig vårskor inom en snar framtid. Är förmodligen ledig i hälgen så då blir det väl att hoppa på tåget och dra iväg in till London och kika. Hoppas det blir bättre väder bara eftersom det ösregnar i två dagar nu..




Lindsi

YAZOO

Min nya favorit! :) Endast £1,30 på Subway.

 

 

Lindsi


Bruna taxar på rosavita ränder

Evening!

Nu har jag äntligen slutat för dagen och tagit mig en dusch. Skall alldeles snart gå och lägga mig, tänkte bara uppdatera här lite först. Känner att jag förmodligen har stegring och har fortfarande inte fått tillbaka hörseln på mitt högra öra sedan flygresan. Kan det bero på förkylningen tro?
Nå ja jag ska visa lite bilder förrän jag går och lägger mig för dagen. Jobb imorgon igen 6.30-10.30 och 18.30-22.30


Welcome to England liksom :)



Otroligt snygga jag i mina nya mysbyxor. Att jag aldrig kan vara seriös..


Närbild på taxarna som är på byxorna. Sött!

Bored

Ja har tråkit.



Sömnbehovet stiger

Om jag känner min kära mamma rätt kommer hon att kika in här imorgon när hon dricker morgonkaffet, bara för att se hur det går för mig liksom. Därför tänker jag nu säga att jag har haft en rolig men ändå lite slö dag eftersom jag inte får göra så mycket ännu. 3 dagar framåt ser mitt schema ut precis som idag; 6.30-10.30 & 18.30-22.30. Nu tänker jag kasta mig i sängen så jag orkar hänga med och memorera var allt finns och dylikt imorgon.


Lindsi

Trött

Trött Linnéa går på jobb ti 22.30..


Billiga ASDA

Mina ben värker. Otroligt mycket. Kan möjligtvis bero på mina långa promenader de senaste 3 dagarna..

Imorse började jag ju som sagt 6.30 och med grusiga ögon drog jag mig upp ur sängen och kom faktist i tid till jobbet. Idag gick det ju mest ut på att lära mig hur allting fungerar i köket, men jag fick också ta upp en och annan beställning och servera.
När jag slutade kl.10.30 gick jag och bytte om och satte mig här så klart.. Efter ca.1½ timmes planlöst surfande gick jag iväg in mot stan för att köpa mig läppomada, arbetsskjortor och annat nödvändigt. Kom tillbaka £37 fattigare, men med 2 arbetsskjortor, läppomada, plommon, bubbelvatten, pyjamasbyxor, en t-skjorta, små örhängen att ha i jobbet, nässpray, och en handduk. Billigt och bra tycker jag iallafall..

Nu tänkte jag lägga mig på sängen och chilla en stund innan jag skall på jobb igen 18.30-22.30.


Lindsi

Living in Hatfield for 5 months

Fick en kommentar om vad jag gör här riktigt. Insåg först då att jag kanske inte har berättat exakt vad det är jag gör här.
Jag är nämligen på en 5 månaders praktik från skolan på Hatfield Oak Hotel. Jag jobbar som food and beverage assistant, och kommer alltså att jobba inom restaurangen och baren på hotellet.
Imorgon börjar min första dag och fick just reda på att jag börjar 6.30. :O Men det gör mig inget. Överväger ändå att gå och lägga mig snart.. Klockan är ju ändå nästan 21 hemma i Finland.


Lindsi

Video

Otroligt dålig kvalitet och snabbt gjord, men whatever! En liten video från mitt rum, lite bilder från gårdagens äventyr på kvällen och dagens promenad.

 

Lindsi


I'm alive!

Ja otroligt nog lever jag fortfarande. Det har varit en spännande och intressant resa hit, och även efteråt har diverse incidenter uppstått. Jag lyckades sova 1 timme på flygplatsen efter senaste inlägget, och lite efter kl.6 kom Mr.Tuominen och mötte mig. Vi mötte därefter upp hans kompis som tydligen också skulle vara vår reskamrat. Incheckningen och boardingen gick suveränt och även flygresan eftersom vi fick en helt skaplig frukost och jag även hann sova 1 timme till.
Vi landade på London Heathrow airport ca.9.10 och gick och sökte våra väskor. Allting gick smidigt och vi tog tunnelbanan in till Victoria station där vi åt en traditional breakfast och drack en mocha. Nanna!

Vi var så hungriga så tanken på att ta bild före vi åt slog oss inte..

 

Mr.T på Victoria station

 

Lotta kollar tågtiderna

 

Där satt vi och myste en stund och njöt av sällskapet före vi alla 3 gick skilda vägar. Jag tog tunnelbanan till Kings cross, vilket gick ytterst smidigt! Efter det här blev det bara svårare och svårare. Jag hittade inte tåget och närverna började släppa. Efter ca.20 minuter hittade jag ändå rätt och började rulla mot Hatfield. Det tog ca.25 minuter och därefter var det en taxifärd som gällde.

Utanför tågstationen i Hatfield



Fick en mycket trevlig kvinna som chaufför som skojjade med mig om att jag inte kunde hotellets namn rätt och diskuterade med mig hela vägen fram.
Väl på hotellet fick jag veta att värme elementet i mitt rum var sönder och jag skulle få bo i ett vanligt hotellrum över hälgen. Efter en liten rundtur och att jag hälsat på alla tänkte jag gå och köpa en adapter för att få igång datorn och en tandborste eftersom jag glömt den. Gick väl sådär kan man säga.. Fick en hemmagjord karta av en av servitörerna och traskade iväg. Ungefär 1½ timme senare kom jag tillbaka utan tandborste, adapter och humör. Tog en otroligt skön dusch och lade mig redan ca.17.30.



Dagens äventyr tror jag att vi tar lite senare ikväll. Nu ska jag mest chilla och kanske ta mig en till liten promenad i vårvädret.


Lindsi

Passproblem och väntan

Ikväll var det ju meningen att jag och J skulle på middag hem till Finby. Planerna ändrades lite drastiskt pga att jag är lite smått "kålldråt" av mig. Insåg kl.15-16 någon gång att jag inte har något pass, och enda lösningen skulle vara att åka ner till Böle och fixa ett nytt före kl.23. Sagt och gjort. Nu sitter jag alltså på flygplatsen i Helsingfors och väntar att min res-buddy skall anlända om ungefär 4½ timme. Fun liksom..
Flyget går 7.50 och framme är vi kl.9.00 lokal tid, även om flygresan tar 3 timmar och 10 minuter. Lustigt det där med tidszoner..

Nu skall jag yra vidare och kanske äta andra halvan av min smörgås. Även om en vattenflaska skulle vara godare. Men det blir kanske lite svårare eftersom jag inte vågar lämna datorn.

Lindsi

day 05 - a song that reminds you of someone

Ms. Fredrika Winter


day 04 - a song that makes you sad

Lindsi


2 middagar på 3 dagar

Middagen drog ut lite på tiden och det slutade med att vi satt och kollade på filmer från J var liten till kl.22. Mysigt :) Imorgon är min halvsambo ledig som det verkar just nu, så ikväll blir det myspys och imorgon kanske vi ligger och drar oss lite längre än vanligt. På fredag blir det att fixa det sista inför resan och åka på middag hem till Finby på kvällen och invänta avresan. Vid midnatt skjutsar mina föräldrar ner mig till flygplatsen, och om allt går som planerat landar jag i London kl.9.00 lokal tid. Otroligt att jag äntligen är på väg! :)



Lindsi

Header

Även om jag inte åker till England före på lördagen har jag redan bytt header. Dels för att jag inte hade något annat att göra, och dels för att när jag en gång är där har jag knappast någon tid över. Däremot skall jag försöka att uppdatera så ofta jag kan.

Nu sticker jag över till andra stugan på mat!


Lindsi

day 03 - a song that makes you happy

En låt som gör mig glad. En låt som påminner mig om min underbara klass i gymnasiet. En låt som väcker minnen. En låt som tar mig tillbaka till nattklubbarna i playa del ingles. En låt som helt enkelt får hela mig att väckas till liv, oavsett på hur dåligt humör jag är.


 

Lindsi


110105

 

Död itt me Jesper :)


Day 02 - Least favourite song

Egentligen har jag ingen speciell låt jag verkligen avskyr. Men visst finns det sådana som jag inte gillar. Hit hör allt sådant som man inte hör vad de sjunger utan det låter mer som att de spyr, egentligen allt finskt, det som spelas på radio nova(de byter ju inte speciellt ofta så jag tror det stämmer ännu), m.m.


 

Lindsi


Nyårs orkester



Bästa nyåret jag varit med om, utan tvekan!



Lindsi

110104

Godagens!

Sitter och kollar på filmerna från Norge och seriöst gapskrattar här ensam. Kan inte säga annat att jag har haft en otrolit bra resa trots ett och annat missöde. Hittar jag någon film som inte är så otroligt skämmande för gossarna kanske den kommer upp här eller på facebook :)
Hittade just en där en viss gosse leker i bollhavet på Silja line och en där 3 andra gossar har karaoke andra kvällen på stugan..


Lindsi

Läijdon









minst sagt..

Day 01 - Favourite song

Egentligen har jag ingen absolut favoritlåt, men en som alltid går hem hos mig och som jag har både bra och dåliga minnen av är denna klassiker. :)

 

 

Lindsi


110103

Kom hem från en efterlängtad Norgeresa idag, och får redan börja tvätta och packa för nästa resa. Drar iväg till Hatfield på lördag och skall fördriva min tid där i ca.5 månader.

Uppdateringen kommer säkert att bli betydligt bättre då eftersom jag har något att skriva om och någon som faktist kanske orkar bry sig om vad jag gör där borta.
Däremot är det lite dåligt med fantasin och för att undvika att bloggen blir tråkig och långdragen om endast praktiken, stjäl jag en lista av Evelina.

day 01 - your favorite song
day 02 - your least favorite song
day 03 - a song that makes you happy
day 04 - a song that makes you sad
day 05 - a song that reminds you of someone
day 06 - a song that reminds of you of somewhere
day 07 - a song that reminds you of a certain event
day 08 - a song that you know all the words to
day 09 - a song that you can dance to
day 10 - a song that makes you fall asleep
day 11 - a song from your favorite band
day 12 - a song from a band you hate
day 13 - a song that is a guilty pleasure
day 14 - a song that no one would expect you to love
day 15 - a song that describes you
day 16 - a song that you used to love but now hate
day 17 - a song that you hear often on the radio
day 18 - a song that you wish you heard on the radio
day 19 - a song from your favorite album
day 20 - a song that you listen to when you’re angry


Lindsi

day 21 - a song that you listen to when you’re happy
day 22 - a song that you listen to when you’re sad
day 23 - a song that you want to play at your wedding
day 24 - a song that you want to play at your funeral
day 25 - a song that makes you laugh
day 26 - a song that you can play on an instrument
day 27 - a song that you wish you could play
day 28 - a song that makes you feel guilty
day 29 - a song from your childhood
day 30 - your favorite song at this time last year

RSS 2.0