24 juni 2011

Väntar på mamma, pappa, gudmor och gudfar. Vi ska in till stan och efteråt blir det väl kanske att åka ut till Godby och stanna där hela kvällen. Vi får se!

 

Linny


Just nu

Solen skiner rakt in på mig..

 

..så för att ta en vettig bild får man vrida huvudet halvt ur led.

 

Nu har jag nyss sminkat mig för första gången på 1½ vecka. Känns ganska skönt måste jag säga. Nu är det bara håret kvar att fixa då så är jag redo för vad kvällen för med sig.

 

Linny


22 juni 2011

Nu har det återigen varit tyst här på bloggen. När jag kom till lägenheten förra tisdagen spenderade jag hela dagen med Emmi och Tina. Vi pysslade på här och gjorde mat tillsammans och gick senare till Knorring för att hälsa på Mike. Satt där tills klockan började närma sig 22 och gick sedan hemåt.
Onsdagen bar det av på jobb till Rosella och därifrån kom jag hem igen igår kväll. Packade upp nästan alla mina saker som lämnat sedan förra tisdagen och gick och lade mig runt 01.30. Kände inte för att slösa bort mina första lediga dag, så jag hade alarmet på 9.30 imorse och steg pigg och glad upp för att göra mig klar för min första lediga dag. Har varit och köpt lite mat och packat upp det sista sakerna. Nu håller jag som bäst på att göra mat. Eftersom jag gör pastasallad med tonfisk tror jag att jag sätter den i kylen för att dra och går ut på en långpromenad medan. Senare ikväll ska jag väl vara med Emmi när hon slutar jobba kl.21, och kl.23 kommer kusin Louise hem från kryssning. Så då blir det väl att dra iväg ut med henne någonstans också. Får se vad vi hittar på!


Nu ska jag gå och kika till pastan som kokar:)



Linny

I Finland

Jag har inte haft tid eller ork att blogga de senaste dagarna. Jag har valt att prioritera att umgås med nära och kära medan jag varit i Närpes. Inatt bär det av ner till Åland igen och jag börjar jobba onsdag morgon. Det blir ju att vara på Rosella i år igen för de som inte visste det. Till midsommaren är jag ledig igen och mamma och pappa kommer ner till Åland för att fira med min farbror och hans fru. Själv åker jag väl kanske ut med kusin eller sitter med de vuxna. Känner faktist för att ta det lite lugnt i år..

Jag skriver mer om resan hem imorgon när jag är hemma i lägenheten igen.

Bild från i lördags


Kärlek



LOVE

Iväg en sista gång

Nu har jag dragit på utfärdsväskan för att en sista gång gå till den lokala affären. Kameran följer med eftersom solen nyss börjat titta fram igen:)

 


Just nu

Nu har jag packat ner allt som går, och det finns fortfarande liiite utrymme kvar i kappsäcken. Så hem ska jag väl nog komma. Nu ikväll ska jag bara njuta av en ledig kväll och gå en sista runda till den lokala lilla affären. När de andra slutar runt 23 ikväll ska vi hitta på något skojj tillsammans för att säga hejdå till de som inte jobbar imorgon. Det är ännu lite oklart var vi ska spendera natten men vi får se!


Mitt lilla krypin börjar se riktigt tomt ut nu. Det känns overkligt att jag kommer att vara i Närpes om 48 timmar. Men jag får se det som en positiv sak att jag trivs så bra här. Det betyder bara att det inte tar många månader innan jag är här igen för att hälsa på.:)




Linny

Funderingar

Hur skulle mitt liv se ut just nu om jag inte valt att spendera 5 månader i England?

7 juni 2011

Imorgon är det 5 månader sedan jag kom hit. En av de största dagarna i mitt liv utan tvekan. Känns lite synd bara att jag inte hunnit med allt jag ville här borta.. Men jag var väl här främst för praktiken så det är väl som det är.

Idag jobbade jag ju frukosten igen och det gick väl helt bra som vanligt. Ganska mycket folk, men det är bra så tiden går. Idag har jag inte så mycket inplanerat förutom att ta itu med allt som måste göras förrän jag åker hem fredag morgon. Det mesta har jag dessutom gjort redan så jag ska väl spendera resten av dagen med att ta vara på tiden med alla kollegor. Har redan spenderat någon timme i köket med kocken men det räcker inte till känns det som.

Nu har jag bara 4 skiften kvar att jobba. Ikväll, 2 imorgon och på torsdag morgon. Det är konstigt hur fort tiden går..



Linny

En enda person

5 månader sedan satt jag och hade ångest över att åka hit. Hur skulle jag kunna lämna allt hemma så länge? Tänk om jag inte hittade någon att umgås med här? Tänk om ingenting var bra på jobbet?



Nu sitter jag här 5 månader senare med en hel del erfarenhet och minnen i bagaget. Alla dagar i London, alla vänner jag träffat, allt nytt jag lärt mig i jobbet.. Allting är sådant som jag aldrig kommer att glömma.

Men även om allting har varit underbart finns det något som har tagit min tid här till en helt ny nivå. Jag har träffat en person här som har förändrat min syn på livet totalt. En person som har fått mig att inse att jag är bra precis som jag är. En person som har visat mig hur man ska se positivt på allt. En person som lärt känna mig bättre på 5 månader än vad jag själv gör. En person som är orsaken till att det är så himla svårt att säga hejdå och åka hem. En person som jag aldrig kommer att glömma.



Random facebook-bilder från lördagen

 


6 juni 2011

Jaa. Vad ska man säga efter en sådan här helg? Jag kunde absolut inte ha fått ett bättre slut på min tid här, och Jon kunde inte ha fått en bättre födelsedag! Fredagen tog jag pick och pack efter jobbet och Michael och jag for hem till honom och duschade och fixade lite där. Efteråt for vi hem till Jon med våra saker och tog med en del av gänget till Welwyn garden city för att inhandla lite stuff. På vägen tillbaka fick vi punktering och jisses vad roligt vi hade där vid sidan av vägen!

 

När vi hade löst det problemet åkte vi till asda för att inhandla lite vin och fylla luft i reservhjulet. När vi var klar med allt(3 timmar senare..) åkte vi hem till Jon igen för att byta om till lite finare kläder och dricka vin. Vi chillade bara och pratade fram till kl.22 när vi tog taxi till tunnelbanan och åkte in till Leicester square. Jag tror vi håller detaljerna därifrån hemliga. Dels för att det hände ett och annat som inte behöver nämnas igen, och dels för att jag kanske inte minns allt. Hann iallafall med att bli utslängd från en nattklubb, lite raseriutbrott och göra lite fula tecken åt ett gäng som var lite för "på". Runt kl.2 tog vi bussen hem igen och satte oss utomhus hos Jon. Satt där resten av natten och tror vi gick och lade oss runt 6 någongång? Måste ju säga att vi fick sova på världens bekvämaste ställe efter en utgång. I en gungsoffa nermyst under ett täcke!:)





Lördagen väckte folket mig kl.13(!) och jag gick för att ta en dusch och påbörja en ny dag. När jag hade duschat klart hade de fått världens coolaste grej fixad; ett hoppslott! Och inte vilket hoppslott som helst, utan ett med en hinderbana innuti!

Ni kan ju gissa var jag spenderade resten av dagen.. Dessutom var det så otroligt varmt att man knappt kunde vara utomhus. Perfekt! Runt kl.16 skjutsade Michael hem mig så jag fick gå och jobba. Det var en ganska lugn kväll i jobbet och direkt efteråt bytte jag om och Michael och Will kom och hämtade mig för att åka tillbaka till festandet. Det blev ju däremot inte så vilt den kvällen eftersom vi satte oss i hoppslottet och tittade på när de andra brottades. Där har jag då tydligen somnat eftersom jag vaknade av att de ropade att vi skulle ta oss ut snabbt eftersom de stängt av luftpumpen och allting höll på att kollapsa på oss. Inte så skojj just då, men när vi var ute igen kunde vi inte annat än att skratta. Vi gick genast in och lade oss för att somna om.

 

 

 

Söndagen vaknade vi runt kl.10 och chillade hela dagen med lite filmer, xbox spel och en och annan powernap. Runt kl.20 åkte vi hem till Michael där vi chillade en stund med hans föräldrar innan vi gick och lade oss. Imorse ringde alarmet kl.6 för att hinna tillbaka i tid tills Michael skulle i jobb. Jag gick upp hit till rummet och duschade och började packa lite. Så som det ser ut nu får jag allting att rymmas i kappsäcken. Men vad den kommer att väga är en annan sak.. Vi får se på torsdag när jag har allting packat.

 

 

 

Nu ska jag bara chilla här hela dagen och njuta av kollegornas sällskap. Sakta men säkert har jag fått börja ta farväl av alla men det känns ändå helt okej. Hur det känns på torsdagen får vi se då, men jag vet att det inte kommer att bli roligt.. Måste dessutom vaka eftersom jag måste lämna hotellet någon gång för kl.3 på fredag morgon.

 

 

 

Linny


Upcoming

3.6 - Jons födelsedagsfest


9.6 - Sista dagen i England.
Blir antagligen att hitta på något för att ta ett sista farväl av alla.


10.6 - England -> Finland


13.6 - ->Åland


15.6 - Jobb på Rosella

Hår

Just det. Glömde att berätta att jag numera är rödhårig igen. Jag passar väl bättre i blont säkert som de flesta säger, men det är mer Jag att vara rödhårig. Dessutom är underbara Nicola i receptionen utbildad frisör, så idag fick jag mig också en kort lugg. Det kanske kompenserar för att jag är rödhårig mamma?

 

Linny


1 juni 2011

Jahapp gott folk. Idag jobbar jag ju bara frukosten och blev klar med den runt 11. Sedan dess har jag bara duschat och suttit i receptionen och hållit Nicola sällskap som vanligt. Hon slutar om 15 minuter och då ska jag måla naglarna åt henne och efteråt tänkte jag gå och lägga mig i parken eller hitta på något annat utomhus när solen äntligen skiner. Kvällen får vi se hur den blir. Antagligen ska jag bara tvätta lite kläder och ta en tidig natt för en gångs skull.


Imorgon jobbar jag frukost och middag igen så då blir det tillbaka till det vanliga. På fredagen jobbar jag frukost och efter det blir det att ta en dusch och göra sig klar för kvällen. Jon fyller år så vi ska hem till honom på förfest och efteråt blir det att åka in till London. Får se om jag hänger med dit också. Är inte riktigt säker ännu..


Lördagen är jag ledig på morgonen(tack god gud..), men kvällen jobbar jag igen. Söndagen tror jag att jag är ledig igen så då blir det väl att se över allting och börja packa lite noggrannare. Får se hur jag ska få hem allting bara.


Nästa vecka jobbar jag troligtvis hela veckan ända fram till torsdag morgon. Då var det ju meningen att jag och Michael skulle åka så jag skulle få min efterlängtade piercing, men det blir troligtvis att öda ut det. Det börjar bli lite tight på pengafronten tyvärr.. Synd eftersom det skulle ha blivit ett lite speciellt minne från min tid här. Natten till fredagen blir det att ta pick och pack och bege sig iväg hemåt igen och jag borde landa i Helsingfors 13.00 om allt går som det ska.




Nu ska jag gå ner och vänta tills Nicola slutar.




Linny

RSS 2.0